Упс! Не вдала спроба:(
Будь ласка, спробуйте ще раз.

Автор написав 97 жахливих книг, згенерованих ШІ, і продав їх за $2 тис.

Олександр Тартачний
Олександр Тартачний журналіст
22 травня 2023 2 хвилин читання

Тім Баучер стверджує, що написав майже 100 книг за допомогою штучного інтелекту від серпня 2022 року. Про це він повідомив у своїй колонці для Newsweek, а також зазначив, що заробив на них $2 тис. за 9 місяців.

Щоб генерувати ідеї та текст, Тім Баучер використовував ChatGPT від OpenAI, а також сервіс Claude від Anthropic — конкурентний текстовий генератор, запущений колишніми співробітниками OpenAI. Обкладинки для своїх книг Тім генерував у Midjourney. Він викладав книги на сервісі електронної комерції Gumroad (на сайті зазначено, що книги створені за допомогою ШІ). Їхній обсяг варіюється  від 2 до 83 тис. слів, а ціновий діапазон у межах $2-$6. 

Баучер сказав, що для написання книги від початку до кінця йому потрібно майже шість-вісім годин, але у деяких випадках вкладався у три. 
Тім Баучер — автор згенерованих книг Тім Баучер — автор згенерованих книг

Чи можна написати книгу за допомогою ШІ?

Тім Баучер сказав, що він ось-ось готовий випустити свою 97-му книгу. 

Книги мають езотеричні та дивні назви, як-от «Неможливі геометрії» і «Казки механічного лісу». Наприклад, історія під назвою «Тіні зла» має такий опис: дивний хімічний вибух у занепалому промисловому місті Умбра викликає розрив між реальністю, оскільки маріонетки та монстри з улюбленого дитячого шоу оживають, щоб помститися. 

Книги Тіма Баучера на порталі Gumroad Книги Тіма Баучера на порталі Gumroad

«Дуже важко створити довші твори, які зберігають послідовну сюжетну лінію чи арку персонажів, — написав Баучер для Newsweek. — Тому я схилявся до коротких художніх уривків із життя, які перемежовуються вигаданими енциклопедичними записами та розповідають про світобудову та передісторію». Автор вважає, що всі ці книги об’єднані спільним світом, який не має точки входу.  

Переважна більшість книжок Буше не мають рецензій, а ті, що є, отримали лише дві чи три зірки з п’яти. Цікаво, що книгу Буше з найвищим рейтингом Conspiratopia: A Utopian Satire опублікували у листопаді 2021 року, тобто до того, як він почав використовувати ChatGPT для створення текстів.

0
Прокоментувати
Інші матеріали

Maven — нова соцмережа із штучним інтелектом без лайків та підписок

Сергій Коноплицький 6 хвилин тому

Співробітники OpenAI, які відповідають за безпеку ІІ, звільняються з компанії

Анастасія Ковальова 19 травня 2024 12:57

Акції Reddit зростають на 14% після партнерства з OpenAI

Вікторія Рудзінська 17 травня 2024 17:59

AI & Wine Networking — виклики та можливості

Ольга Топольська 17 травня 2024 16:29

Штучний інтелект навчили розпізнавати сарказм

Владислав Паливода 17 травня 2024 08:54