Русский военный корабль, иди нах*й.
Пожертвувати на армію
Упс!
Не вдала спроба:(
Будь ласка, спробуйте ще раз.

В НСЖУ заявили про відсутність діалогу з владою під час обговорення законопроєкту «Про медіа»

Євген Муджирі
Євген Муджирі Випусковий редактор SPEKA
4 серпня 2022 2 хвилин читання

Обговорюючи законопроєкт «Про медіа», у владі ніхто не хоче почути голос реальних журналістів.

На цьому наголосив голова НСЖУ Сергій Томіленко під час круглого столу в «Укрінформі» «Новий закон про медіа — крок до імплементації рекомендацій Єврокомісії».

За його словами, законопроєкт сьогодні схвалюють депутати (його автори), Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, політики, експерти, але ніхто не хоче почути голос справжніх журналістів та редакторів. «Українські ЗМІ треба економічно підтримувати і рятувати, а не посилювати регулювання», — заявив він.

«Якщо провести широку дискусію і журналістська спільнота справді підтримає законопроєкт, тоді і Спілка журналістів, яка об'єднує реальний сектор ЗМІ, теж його підтримає», — сказав Сергій Томіленко.

Експерт наголосив, що у своїх заявах НСЖУ посилається на позицію майже 400 медійників, які могли висловитися під час трьох нарад, проведених нещодавно спілкою. «Ми не почули жодного голосу за впорядкування медіазаконодавства і медіареформу», — заявив він.

• Станом на сьогодні головна проблема українських ЗМІ  — виплата співробітникам зарплат: про це заявляє 85% керівників українських медіа.
  • За різних обставин в умовах війни 20% медіа України втратили доступ до своїх редакцій і фактично не працюють.
  • 46% скоротили свій штат.
  • 20% керівників українських медіа заявили, що серйозно прораховують варіанти вийти до кінця року з медіабізнесу.
  • 10% уже закрили свій бізнес.

Він ще раз підтвердив, що НСЖУ підтримує імплементацію в українське законодавство європейської Директиви про аудіовізуальні сервіси. Ухвалювати положення законопроєкту «Про медіа» можна етапами, виконуючи безпосередні вимоги ЄС і паралельно підтримуючи контакт із журналістами, зокрема, з друкованих ЗМІ, здобуваючи підтримку реформування.

Прокоментувати
Інші матеріали

Кабмін розгляне відповідність законопроєкту «Про медіа» положенням директиви ЄС, на виконання якої проєкт писався

Євген Муджирі 18 серпня 2022 15:42