Русский военный корабль, иди нах*й.
Пожертвувати на армію
Упс!
Не вдала спроба:(
Будь ласка, спробуйте ще раз.

Американський Комітет захисту журналістів закликав відхилити проєкт закону про медіа

Євген Муджирі
Євген Муджирі Випусковий редактор SPEKA
31 липня 2022 2 хвилин читання

Український парламент має переглянути проект закону про ЗМІ. Таку заяву зробив американський Комітет захисту журналістів (CPJ).

Сайт НСЖУ цитує текст заяви CPJ, де повідомляється, що запропонований для голосування у Верховній Раді проект закону про медіа загрожує обмеженням свободи преси в країні та відійде від стандартів Європейського Союзу.

«Перегляд застарілого медіа-законодавства України необхідний, якщо країна хоче відповідати стандартам Європейського Союзу, але законодавці не повинні використовувати такі реформи як привід для розширення державного контролю над інформацією», — сказав Карлос Мартінес де ла Серна, програмний директор CPJ.

"Законодавці повинні розробити законопроєкт про ЗМІ відповідно до директив ЄС, і він має містити сильні гарантії свободи преси".

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко у коментарі CPJ сказав , що НСЖУ закликає  владу «не проводити грандіозну медіареформу під час війни та не відволікати журналістів від їхньої роботи в той час, коли професійна журналістика важливіша, ніж будь-коли».

Американський CPJ надіслав електронного листа Верховній Раді та Нацраді з питань телебачення і радіомовлення і зв'язався з пані Герасим'юк через застосунок для обміну повідомленнями для коментарів, але не отримав відповіді.

Нагадаємо, «закон про медіа» критикують українські ЗМІ, НСЖУ та дотичні до медіа громадські діячі як такий, що розроблявся кулуарно, без відкритого діалогу та обмежує свободу слова.

Прокоментувати
Інші матеріали

СБУ викрила спробу фсб встановити «жучки» у кулуарах Верховної Ради

Євген Муджирі 9 годин тому